Reglement

  • Het team: Het aantal teamleden is minimaal 4 en maximaal 15. Wijs een teamleider aan die 18 jaar of ouder is. Verzin een leuke teamnaam en lever een digitale foto aan van (een deel van) je team. De teamleider geeft ook zijn 06-nummer door. We maken een whats-app groep waarin alle teamleiders zitten. Hierin worden nieuws en wijzigingen doorgegeven.
  • Het inschrijfformulier: Inschrijven moet via het inschrijfformulier op de site en kan tot en met vrijdag 26 april 2019. VOL = VOL
  • Beantwoorden opdrachten: Deelnemers mogen alle mogelijke hulpmiddelen inzetten, bijvoorbeeld: computers, vrienden, familie, kennissen, telefoon, enz.
  • Kroonjuwelen: Er zijn in totaal 50 vragen en opdrachten, verdeeld in vijf categorieën. Elke categorie bevat een Kroonjuweelvraag. De antwoorden van alle vijf de kroonjuweelvragen leveren een code op van vijf cijfers. Het team met de meeste antwoorden goed mag als eerste de Kroonjuweelcode invullen. Is de code goed? Gefeliciteerd!!! Jullie team is de winnaar van de hoofdprijs. Is de code fout? Jammer, dan krijgt het team dat daarna de meeste antwoorden goed heeft de kans. Heeft geen enkel team de code goed? Dan wint alsnog het team met de meeste vragen goed.
  • Oranje opdracht: Ieder team dient een opdracht uit te voeren die door een jury wordt beslist. Het is noodzakelijk dat deze wordt uitgevoerd om mee te dingen.
  • Veiligheid: Deelnemers moeten op locatie in het dorp vragen oplossen. Volg daarbij de verkeersregels en zorg desnoods voor hesjes.
  • Vragenboekje: Op Koningsdag melden de teamleiders zich vanaf 10.00 uur bij de controlepost (terras Sous les Eglises). Hier krijgen ze  een boekje met alle vragen en opdrachten. De antwoorden moeten voor 15:00 uur verzonden zijn. Ook als niet alle vragen beantwoord zijn, kan je de lijst verzenden.
  • Het invullen: De computer leest de antwoorden. Geef dus precies het antwoord op de vraag en let op spelling. Een verkeerd gespeld woord kost punten. Ook informatie, verkregen via wikipedia, of google hoeft niet altijd juist te zijn.
  • Uitslag: De uitslag wordt rond 16.00 uur bekend gemaakt op het podium voor Sous les Eglises. Dan krijgt het team met de meeste vragen goed de kans om de code in te vullen. De uitslag is bindend en staat niet ter discussie. Indien zich situaties voordoen waarin dit reglement niet voorziet, neemt de organisatie een niet aan te vechten beslissing.
  • Aansprakelijkheid: De organisatie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor negatieve gevolgen die zijn veroorzaakt tijdens het deelnemen aan de Jacht op de Kroonjuwelen.